Ingrediente: 500 g malai grisat fin, 250 g
faina alba, 3 linguri zahar, 1 varf lingurita sofran, 750 ml apa, arome 10 ml
(anason sau vanilie, capsuna, scoica - in functie de anotimp). Primavara se folosesc
arome dulci-usoare (vanilia, feromonul etc.) iar vara si toamna aromele dure
(capsuna, anason etc.). Aroma de scoica se poate folosi tot timpul anului de
regula in locurile in care scoica este abundenta. In ultima perioada se
folosesc atractanti puternici care creeaza apetit (bogati in proteine si
aminoacizi).
Mod de
preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care se mixeaza
foarte bine malaiul, faina si zaharul. Cand fierbe apa se toarna toata
compozitia mixta, se lasa sa clocoteasca 10 secunde facandu-se o cruce pe ea.
Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine cel putin 3 minute continuu. Se
rastoarna pe un fund de lem si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit
se framanta foarte binesi se amesteca cu atractantii, aromele etc.
Se
poate folosi pe momitor in amestec cu strot de floarea soarelui, farame de
porumb, seminte de canepa etc.
Pentru
para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se
intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand in gura, pana capata forma
de para. Para se poate introduce in solutie de miere sau alti atractanti.
Este
foarte buna pentru pescuitul in curent deoarece este lipicioasa si se spala
greu. Nu rezista decat 24 de ore (se acreste repede). Nu trebuie tinuta in soare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu