luni, 18 noiembrie 2013

Mici secrete la nadire

ü                  Conteaza nada pe care o folosesti si felul in care o folosesti. Deseori pescarii de succes sunt cei care au dat cea mai mare importanta acestor aspecte.
ü                  Nadele slab nutritive pot fi complet ignorate fiindca nu merita riscul.
ü                  Nadele bogat nutritive sunt mai eficace pe termen lung si aduc pesti mai mari.
ü                  In cea mai mare parte a timpului prefer ( autorul, campion ) nadele pe baza de faina de peste pentru ca sunt pe gustul crapului si pentru ca sunt foarte aproape de hrana lui naturala.
ü                  In orice nada se adauga o cantitate de arome si atractanti, dar se incearca limitarea la o cantitate destul de mica.
ü                  Aromele puternice pot atrage imediat crapii mici dar nu au efect totdeauna asupra exemplarelor mari.
ü                  Aditivii sunt folositi numai ca supliment in amestecul de baza si desigur asigura un anumit nivel de atractie, insa, principala atractie trebuie sa fie valoarea nutritiva
ü                  Se pune problema cat si unde sa nadesti; in unele locuri e nevoie de multa nada doar pentru a trezi curiozitatea pestilor, in altele excesul poate insemna o partida ratata.
ü                  Daca se sta la pescuit o saptamana sau doua, trebuie aleasa o zona pe care pestii o traverseaza in mod regulat; de la bun inceput se arunca 10..15 Kg de nada in special boillies dar si pelete.
ü                  Cand nada ramane pe loc mai multe zile, pestii isi vor da seama ca s-adeschis un „restaurant” si vor veni.
ü                  Cand isi fac aparitia exemplarele mari, vor pune pe fuga pestii mai mici.
ü                  Daca se sta pe balta o zi sau doua, s-ar putea ca nadirea grea sa nu fie de ajutor, dimpotriva.
ü                  La partide scurte trebuie data mai putina nada si, in acelasi timp sa gasim un mod prin care nada sa fie eficace.
ü                  Peletele dau rezultate foarte bune fiindca se dizolva repede si atrage pestele imediat. Cand crapul da peste ele, acestea probabil s-au dizolvat, asa ca pestele se poate orienta catre momeala ( boillies ).
ü                  Saculeti solubili sunt o tehnica foarte buna pentru a valorifica peletele, de aceea se foloseste atat de des in competitii.
ü                  Pestii mari nu se duc intotdeauna sa manance din mijlocul patului de nada, ci de multe ori din margine.
ü                  Se arunca lansetele si pe patul de nada si mai ales la marginea lui, undeva, fie ca nu am nadit sau am dat o mana, doua de pelete.
ü                  Importanta unui pat de nada consistent este indiscutabila.
ü                  Cand ai timp poti aduce pestele pe o zona nadita, cand nu, e logic sa nadesti in zonele unde stii sau crezi ca sta.
ü                  Ken Townley: „eu prefer semintele mici si foarte mici amestecate cu pelete, bucati de boilliesuri si o parte din amestecul de baza; la asta adaug si cateva seminte si alune mai mari”.
ü                  Semintele de canepa si ovaz sunt poate cele mai bune exemple de nade eficiente si sigure cand formeaza o masa

ü                  Ken Townley: „sunt atras de vadurile care sunt mai evitete de pescari deoarece pestii percep aceste locuri ca pe un adapost, fiind mai linistite”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu